Brasserie – malmist ahjupott ja pann

Parimad biifsteegid ja hautised on alati küpsetatud malmnõudes. Ehkki paksupõhjalised praepannid on tänapäeval oma praadimisomadustelt väga head, ei ole need siiski ”vana head malmi” täielikult kõrvale lükanud ega asendanud.

Malmi eelised

Malm on soojusmahtuvusest tulenevalt suurepärane praadimis- ja hautamisnõu materjal. Korra kuumutatud pann või kastrul püsib kaua soojana. Brasserie malmist kööginõud on kaetud emailiga. See muudab malmpinna tugevamaks ja kaitseb rooste eest. Emailitud malmnõu küpsetamisomadused on samaväärsed nii pliidil kui ahjus kasutamisel. Toit küpseb ühtlaselt ja pruunistub hästi. Emailpind ei jäta toidule kõrvalmaitset, kui sama potti kasutada nii liha kui kala valmistamisel.

Emailitud malmi hooldus
Kasutage puidust või plastikust köögivahendeid. Teravad esemed ja abrasiivsete ainetega puhastamine, sh terasvillast nõudepesušvamm, võib kahjustada emaili. Emailitud malmnõu tuleb pesta käsitsi, nõudepesuvahendit võib kasutada. Aeg-ajalt määrida emailitud pinda toiduõliga.

Fiskars on tuntud Soome kaubamärk, mis pakub funktsionaalseid, kasutajasõbralikke ja vastupidavaid tarvikuid kodusesse majapidamisse. 1649. aastal loodud Fiskars on Soome vanimaid järjepidevalt tegutsevaid ettevõtteid.

Mine üles