Pildid on illustreerivad!
FISKARS HARD FACE TERAS KEEDUPOTT 5 L
71.90 €
Laos
Laos
Keedupotil Hard Face teras 5 l on kahe kurnamisavaga kaas ja bakelliidist käepidemed, mis ei kuumene. Paks kolmekihiline põhi tagab kuumuse efektiivse ja ühtlase jaotumise. Pottide on siseküljel mõõduskaala. Kasutage igapäevaselt ka kõige nõudlikumate toitude valmistamisel. Valmistatud Soomes.
Keedupott Hard Face teras 5 l hooldusjuhised
Keedupott Hard Face teras 5 l tuleb enne esmakordset tarvitamist pesta, loputada ja kuivatada. Kuivatamine peale pesu lööb poti särama. Teravaid abi- ja küürimisvahendeid kasutada ei tohi, kuna need võivad rikkuda põhja kaitsva oksiidikihi.
Nõu tuleb kasutamise järel alati pesta, isegi siis, kui seda kasutatakse vee keetmiseks. Vees leiduvad aineosakesed (vask, raud, jne) jäävad nõu pinnale ja raskendavad hilisemat puhastamist. Pikaajalisel vee keetmisel mineraalid sadestuvad ja moodustub katlakivi.
Puhastusmeetodid:
-Põhjakõrbenud või kuivanud toit. Keeda nõus umbes 30 min segu, kus on vett ja tugevat puhastusvahendit (u 1 dl tavalist pesupulbrit / 1 l vee kohta). Harja, loputa ja kuivata nõu. Nõu võib jätta ka pesuainevedelikuga ligunema või kasutada spetsiaalset terase puhastamiseks mõeldud vahendit.
-Kaltsiumiplekid ja muud veest tingitud jäljed. Keeda nõus 30 min vedelikku, kus on 1 dl toiduäädikat ja 1 l vett. Harja, loputa ja kuivata. Nõu võib hõõruda ka pooliku sidruniga. Raskesti eemaldavate plekkide puhastamiseks kasuta terase puhastusvahendit.
Tüüpilisemad probleemid:
Nõu on valmistatud roostevabast terasest, mis on eriti kestev ja kergesti hooldatav materjal. Puhastamiseks on vaja ära tunda probleemi põhjus:
– Nõu põhja või äärtesse kinni kõrbenud toit. Põhjuseks on tavaliselt liiga kõrge temperatuuri kasutamine. Leota nõud, keeda pesupulbri veega ja eelkõige – kasuta madalamat temperatuuri.
– Hallikasvalged täpid ja laigud. Põhjus on kõva, kõrge kaltsiumisisaldusega vesi. Kaltsium moodustab katlakivi, eriti veekannu, kuna selles keedetakse pikalt vett. Vahel raske mõista, et isegi pärast tavalist vee keetmist on vaja nõu korralikult pesta.
– Valged täpid ja laigud. Selle on põhjustanud toidusool. Lisa soola alati kas keevasse vette või juba valmis toidule.
– Pruunid täpid. Enamasti on see kuivanud toidust. See võib olla ka nn pinnarooste, mille on põhjustanud suure rauasisaldusega vesi. Vahel võib roostet eralduda vanadest veetorudest, kulunud nõudepesumasina korvidest või mõnest muust nõust. Kui roosteplekid oleks nagu poleerimiskihi all, siis võib olla tegemist ka valmistusveaga.
– Sinetav kiht. Tekib süsinikhüdraatide rikkast toidust ja võib olla võrdlemisi raske puhastada. Esineb peamiselt lusikapesades.
– Sinised laigud tekivad nõu põhja pikaajalisel tühjana kuumutamisel.
– Vikerkaarevärvid tekivad järsust temperatuuri muutusest, nt kuum nõu pannakse külma vee alla. Nähtus on täiesti ohutu ja kaob nõu esimesel kasutamisel.
– Liimiplekid, mis on jäänud tootja poolt või kaupluses pandud kleebistest võivad olla väga sitked. Ärge kraapige kareda esemega. Määrige toiduõliga või kasutage liimi või küünelaki eemaldusvahendit.
Vaata videot mõnusast toiduvalmistamisest SIIT
Loodusinvesti kõigi eripakkumistega saad tutvuda SIIN